top of page

  MIJN VERHAAL  

ONTSTAAN UIT PASSIE...

Het idee van de Opie Perch Pack is bij mij (Kitty Goverde) geboren uit passie en in de praktijk tijdens het buiten beoefenen van freeflight...


Iedere keer als ik naar buiten ging met de vogels liep ik tegen hetzelfde probleem aan.
Wij lopen tijdens de uitjes heel vaak met onze vogels door een weiland, of een ander stuk natuur. Om de vogels wandelend met je mee te nemen door de natuur (als ze even niet vliegen) heb je een paar mogelijkheden;

1. Je draagt de vogels in een hondenbench
> belastend zwaar en ver wandelen lukt dan niet

2. De vogels hou je in je handen
> na een tijdje raken de spieren in je armen overbelast , lang wandelen is dan geen optie en tevens heb je je handen niet meer vrij voor andere dingen

3. De vogels op je schouder
> ze zakken er steeds vanaf vanwege de instabiliteit, gaan aan je kleding hangen en de nagels in je schouders is niet altijd even prettig


Dit is een steeds terugkerend probleem bij vele freeflighters en wandelaars met vogels met een harnas om. We nemen een standaard of andere attributen mee om ze op te laten rusten maar ook die moeten we steeds meesjouwen of je bent verplicht om op één plek te blijven staan.
Al met al is het een gesjouw; standaard, kooien, en eten & drinken.

2E PROTOTYPE DEZE FOTO MOEST EROP VAN ROB.JPG
(eerste prototype)
DE OPLOSSING

Omdat ik vaak met rugzak op pad ga, ontstond het idee in mijn hoofd.


Wat als  je nu een zitstok op je rugzak plaatst, waar je vogels lekker op kunnen zitten terwijl jij wandelt. Geen nagels in je nek, vogels zitten heerlijk zoals ze gewend zijn. En je hebt je handen vrij voor je water, drinken, camera etc. 
Zo kunnen  ze vanaf de stok op je rugzak lekker weg  vliegen en daar ook weer op landen bij terugkomst. Dit vormt vanzelf een veilige haven voor de vogels.

Om mezelf en vele anderen van dit probleem te verlossen ben ik aan de oplossing gaan bouwen. Ik ben zelf een prototype gaan maken en ben hem meteen uit gaan proberen. En zoals ik al verwacht had, zagen de vogels de zitstok als een fijne rustplaats. Ze vonden het heerlijk om er tijdens een wandeling of stilstand op te zitten en lekker de natuur te bekijken. En voor mezelf was het een verademing en super gezellig, om ze zo met me mee te nemen. 

Ook het landen vanuit een vlucht gaat vlekkeloos. Vooral mijn Buffon 'Opie' vliegt al op de stok zodra ik mijn tas in de hand heb. Zij zou later de naam van de Opie Perch pack gaan dragen.


Nog wat aanpassingen gemaakt bij een tweede prototype en nadat deze goedgekeurd was door de vogels en mij, wist ik het zeker; dit moet op de markt komen, hier worden veel mensen blij van!


We zijn op zoek gegaan naar een geschikte producent met passie voor kwaliteit en maatwerk. Die hebben we gevonden; Radical Design uit Gasselternijveen. Ook daar zijn twee prototypen ontstaan en uiteindelijk kwam daar onze goedkeuring. 

 

Wat begon met een idee in mijn hoofd... is nu twee jaar later en vier prototypen verder;

de Opie Perch Pack!

65P0745.jpg
bottom of page